Komisja Europejska i organizacja zrzeszająca szefów kuchni z całej Europy, organizują ten dzień od 2007 r. 8 listopada uczniowie SOSW spotkali się, aby wspólnie zjeść przygotowany zdrowy posiłek. Co znalazło się na stołach? Bułki z wędliną, białym serem, warzywami i herbata. Przedstawiono uczniom autorskie, humorystyczne sentencje o zdrowym odżywianiu. Życiowe przykazanie? Codziennie jeść zdrowe śniadanie.
Z kulinarną pomocą przyszli uczniowie I klasy Branżowej Szkoły: Justyna Kleiber, Igor Plewniak-Filipowicz, Mateusz Nocek wraz z nauczycielami: Anetą Balcerzak, Katarzyną Bursztyńską, Katarzyną Kordiak, Joanną Krukowską-Zdanowicz i Emilią Bukowską. W pomoc włączyła się szkolna pielęgniarka Maria Cymbalista.
Jesienną Ucztę Śniadaniową udało się przygotować ze środków pozyskanych od anonimowego darczyńcy.
(Foto: Powiat Górowski)